Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
pierś z kurczaka
400 g
Marynata:
-
oliwa
4 łyżki -
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
1 opakowanie -
sałata TOSCANA eisberg
1 opakowanie -
pieczywo tostowe bez skórki
4 kromki -
płatki parmezanu
4 łyżki -
czosnek zgnieciony
1 łyżka -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sos
-
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat
1 opakowanie -
majonez
2 łyżki -
woda
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Na ostro: Sałatka cezar z pikantną piersią z kurczaka
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut.
Oczyszczone piersi z kurczaka zamarynować w połączonych składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Zamarynowane mięso usmażyć na patelni grillowej lub grillu.
Na dużej patelni podsmażyć czosnek z oliwą i kawałkami pieczywa tostowego do uzyskania złotego koloru. Liście sałaty ułożyć na talerzach, dodać pokrojone w plastry piersi z kurczaka, polać sosem i posypać grzankami czosnkowymi.
Komentarze (3)