Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier puder 1/2 szkl.
galaretka cytrynowa 1 szt.
Śnieżka w proszku 2 szt.
banan 7 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Przygotowujemy ciasto - biszkopt.

Masa bananowa:

Banany utrzeć z margaryną i cukrem pudrem. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 3/4 szkl. wody i letnią połączyć z masą bananową. Masę tą kładziemy na ostudzony biszkopt.
śnieżki ubić i dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 3/4 szkl. wody (galaretka mysi być zimna). Śnieżki kładziemy na masę. Całość wkładamy do lodówki na około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 23.12.2011 19:20
super
aleksa123 05.10.2011 13:09
wypróbuję na pewno i podzielę się opinią:-)
Joanna108
Joanna108 16.07.2011 20:40
muszę go koniecznie wypróbować - z dwóch powodów: moje dziecko uwielbia banany, a ja ciasta bez pieczenia :).
annagebalska 16.03.2011 08:38
pycha
gośka 14.01.2011 17:34
brzmi super
Mariposas 04.12.2010 12:43
Lubię to ciasto, pycha
Ela20 01.12.2010 13:45
bardzo smaczne ciasto
agata1722
agata1722 02.09.2010 16:44
ostatnio byłam na przyjęciu i jadłam takie ciasto teraz poszukuje przepisu i wszystko próbuje
Allice 27.08.2010 20:04
Wiele dobrego juz słyszałam o bananowcu ale jeszcze nigdy go nie jadłam, czyba czas zrobic samemu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak