tuńczyk w sosie kokosowym

tuńczyk w sosie kokosowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 kg
  • imbir

    3 cm
  • olej sojowy

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mleko kokosowe

    250 ml
  • rosół warzywny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • pieprz kajeński

    do smaku
  • tuńczyk

    500 filety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obieramy marchew i imbir. Marchew kroimy w plastry a imbir w kostkę. Podsmażamy na oleju. Solimy i dodajemy mleko kokosowe wodę i rosół. Gotujemy ok.10min. Tuńczyka dzielimy na 4 części również solimy i pieprzymy.Gotujemy 5min. Warzywa przyprawiamy sosem sojowym i pieprzem kajeńskim.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

04.08.2011 00:06
Bardzo ciekawe :)

malenkaaa_85

27.05.2010 19:11
Palce lizać polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat