Ciasteczka andrutowe

Ciasteczka andrutowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • powidła

    1 słoik
  • andrut

  • spirytus

    3 łyżeczki
  • mleko skondensowane niesłodzone

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko włożyć do garnka nalać wodę tak by puszka była cała zanurzona i gotować ok 2,5-3 godzin. Jeśli puszka będzie wystawała nad powierzchnią wody to trzeba dolać. Mleko wystudzić, otworzyć i wlać spirytus a następnie wymieszać. Andruty posmarować powstałą masą i sklejać na wierzchnią warstwę dajemy kajmak oraz powidła i przykrywamy. Na andrut kładziemy deseczkę i czekamy ok 20-30 min. by się dobrze skleiło. Następnie kroimy w prostokąty, lub trójkąty. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

30.08.2013 12:56
moi chłopcy się tym zajadają;)

safcia

10.06.2012 09:25
świetne

RenataZ-et

20.05.2012 17:09
bardzo fajne

cukiereczek

12.02.2012 08:18
super

Kas2

09.02.2012 18:55
można chrupać i chrupać :)

Barbara/zuza22_85

09.02.2012 18:23
świetne

iwona332

22.09.2010 23:41
super

IlonaAlbertos

06.07.2010 11:55
Fany pomysł na ciastka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat