Chipsy biszkoptowe

Chipsy biszkoptowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    8 sztuk
  • margaryna

    200 g
  • mąka

    200 g
  • cukier waniiowy

    1 opakowanie
  • cukier puder

    300 g
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier puder przesiać z cukrem waniliowym. Margarynę roztopić. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Do ubitej dodać mąkę i margarynę i delikatnie wymieszać. Masę biszkoptową wylewać na blaszkę robiąc cienkie placuszki i piec w temp. 180-200\'C ok 3-5 min. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

05.12.2013 12:56
fajny pomysł:)

RenataZ-et

14.04.2013 22:13
pychotki :)

Angelika10

24.11.2012 00:09
świetne

gosia561

30.08.2011 19:12
fajna przekąska

gosia47-47

16.02.2011 14:29
super

IlonaAlbertos

06.07.2010 11:52
Bardzo ciekawy przepis.

malenkaaa_85

27.05.2010 22:04
PYSZNE POLECAM

Iwusia

27.05.2010 21:55
Średnio to między 100-120 sztuk. Tak ja też niekiedy kładę je zaraz ciepłe na butelkę i ile się wyginają bo dopasowuję się do kształtu, albo zwijam i wykrzywiam :)

Gosia_60

27.05.2010 16:59
Ile wychodzi Ci średnio takich chipsów ? Ja robiłam kiedyś ale wyszło mi chyba tylko 10. Można je powyginać tylko szybko tak by się nie połamały.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat