Zupa z młodej kapusty

Zupa z młodej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    30-40 dag
  • marchewki

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • bulion drobiowy

    1,5 litra
  • wędzony boczek

    15 dag
  • koperek

    3- 4 łyżki
  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchewki i pietruszkę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować bardzo drobno. Bulion należy zagotować, dodać do niego wcześniej przygotowane warzywa, następnie poszatkowaną kapustę i gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni( można podsmażyć na łyżce tłuszczu). Podsmażony boczek dodać do kapusty i pogotować przez kilka minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku i posypać posiekanym koperkiem.

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

17.02.2013 20:12
rewelacja

RenataZ-et

02.04.2012 19:09
super zupka :)

bami

24.10.2011 00:14
Zdrowa warzywna zupa :)

bercik1

07.07.2011 23:46
Musi być smaczna

pioge7

30.11.2010 16:03
mniam

pioge7

30.11.2010 16:03
mniam

Ewelina45

17.11.2010 11:14
musi być pyszna :)

Allice

09.11.2010 19:45
Bardzo lubię taka zupę.

Iwusia

13.09.2010 10:49
Pychotka :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat