Karpatka

Karpatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/2 kostki
  • mąka

    1 szklanka
  • jajka

    4-5 szt
  • mleko

    1/2 litra
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier puder

    7 łyżek
  • żółtka jaj

    2 szt
  • masa

    1 opakowanie
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Przygotować ciasto; zagotować wodę z margaryną,dodać mąkę i dalej gotować rozcierając masę. Po wystudzeniu masy wbić jaja i ucierać mikserem ok.10 min. Ciasto podzielić na dwie części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej blaszce średniej wielkości. Piec w nagrzanym piekarniku ok.38min. w tem. 220 stopni

Przygotować masę; ugotować budyń . Kostkę margaryny utrzeć z siedmioma łyżkami cukru pudru(jeżeli budyń jest z cukrem dać mniej pudru)i żółtkami. ostudzony budyń dodawać stopniowo i ucierać na jednolita masę.

Ciasto przełożyć kremem budyniowym a na górze posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat