Flaczki z kurczaczka

Flaczki z kurczaczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    ok. 1 kg
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • włoszczyzna

    1 duża porcja (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawałki kurczaka umyć i ugotować do miękkości w sześciu szklankach lekko osolonej wody razem z włoszczyną, odcedzić. Mięso obrać z kości i pokroić w słupki tak, jak kroi się flaki. Podobnie pokroić marchewkę, pietruszkę i seler. Z masła i przesianej mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić ostudzonym rosołem, dodać do zupyi mieszając, podgrzewać do chwili gdy zupa zgęstnieje. Dodać rozdrobnione mięso i warzywa, doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

26.03.2013 12:27
lubię takie flaczki

adam1f

07.03.2011 22:25
pycha

loren83

27.07.2010 16:11
Własnie czytam ten sam przepis jest w książce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat