Placek ryżowo-jajeczny

Placek ryżowo-jajeczny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 torebki
  • jajka

    4 szt
  • pomidory

    4 szt
  • masło

    2 łyżki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    1 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ryż , osączyć , ostudzić. Jajka rozbić dobrze trzepaczka,dodać ser, ryż i tartą bułkę.Przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać. Pomidory pokroić w plasterki .Szczypiorek, posiekać. Na dużej patelni rozgrzać masło, usmażyć 4 omlety z masy ryżowo-jajecznej z obu stron na rumiano.Obłożyć każdy pomidorami, przykryć, smażyć jeszcze kilka minut. Posypać szczypiorkiem, udekorować natką lub koperkiem. Wydawać biesiadnikom w kolejności smażenia !

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

16.11.2011 10:18
nie jadłam takiego

gośka

15.01.2011 17:28
mniamm brzmi super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat