Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO Z KAPUSTĄ

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 średnia
mięso wieprzowe 70 dag.
papryczki chili 2 sztuki
bulion 1 szkl.
sos sojowy 4 łyżki
marchewki 2 sztuki
olej 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
imbir
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO Z KAPUSTĄ

Marchewkę oskrobać, pokroić w słupki. Kapustę umyć i pokroić na średniej grubości paski. Kapustę i marchew posolić i bardzo krótko poddusić na rozgrzanym oleju.
Mięso pokroić na kawałki. Chili przekroić na pół i wyjąć gniazda nasienne, pokroić na drobno. Do mięsa dodać sos sojowy i pokrojone chili, wszystko wymieszać a później przełożyć na patelnię i usmażyć. Dodać posiekany na drobno imbir i dolać bulionu. Jak już mięso będzie miękkie, zagęścić sos rozprowadzoną w wywarze mąką. Do zagęszczonego sosu dodać kapustę z marchewką, doprowadzić do wrzenia i wyłączyć. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 02.01.2013 09:27
smaczne połączenie;)
MAR3STA 26.01.2011 22:08
bardzo smacznie!
Margo1 25.01.2011 16:35
brzmi smacznie
halina17 25.01.2011 10:32
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak