Zupa z Metki i Ziemniaków

Zupa z Metki i Ziemniaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 szt
  • włoszczyzna

    1 szt
  • masło

    80 g
  • ziemniaki ugotowane

    1 i 1/2 kg
  • wędzona metka

    600 g
  • sól i pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    1 szt
  • bulion

    1 kostka
  • tymianek

    1 (pokruszony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pora pokroić w plasterki, włoszczyznę drobno pokroić w paseczki. Następnie rozpuścić masło w garnku, poddusić warzywa i zalać 1l wody.

Ziemniaki pokroić w kosteczkę, metkę w plastry.
Ziemniaki, kiełbasę, tymianek dorzucić do garnka, dodać kostkę bulionową i gotować jeszcze 20min.

Na koniec doprawić solą, pieprzem i posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

09.02.2011 00:09
muszę spróbować

Monika192

21.10.2010 12:47
ciekawe

iwona332

24.08.2010 00:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat