Zapiekany ryż z jabłkami

Zapiekany ryż z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 szklanki
  • jabłka

    0,5 kg
  • cukier

    4-6 łyżki
  • sól do smaku

  • masło

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Jabłka zetrzeć na tarce i poddusić z cukrem. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy masło następnie 1/2 ugotowanego ryżu, jabłka, ryż na górę kawałki masła. Zapiekać w piekarniku. Podawać z cukrem i cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

26.08.2013 14:30
bardzo lubię takie jedzonko

Beata23

06.05.2013 08:39
fajne danie

sunnymood

10.02.2013 14:32
kocham ten smak

Grazyna0211

16.01.2013 16:35
pyszna kolacja

caralajna

21.09.2012 10:57
lubię taki ryż

IKrakowianka

06.07.2012 20:34
bardzo lubię taki zapiekany ryż z jabłkami

Anna152

12.04.2012 07:34
super

Mariusz10

25.12.2011 17:27
super

Kopiko1983

14.12.2011 19:52
A to dobre!!! Mniam...

Ewelina38

02.11.2011 20:35
uwielbiam ryż, a takie połączenie z jabłuszkami jest rewelacyjne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat