Papryka z jajkiem zapiekana

Papryka z jajkiem zapiekana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka zielona

    4 szt
  • papryka żółta

    4 szt
  • papryka czerwona

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bierzemy 4 sztuki papryki ulubionego koloru (oprócz zielonej - może być lekko gorzkawa). Odcinamy od strony bez gałązki na wysokość 2 centymetrów , oczyszczamy w środku z nasion. Obsmażamy na patelni z każdej strony lekko ok. 4 minut. Potem wbijamy jajko do każdej z papryk, oprószamy sola i pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i do piekarnika (dowolna temperatura) – jajko ma się ściąć jak na miękko. Śniadanie pożywne dla 4osób.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Rafał10

17.05.2012 19:24
właśnie czegoś takiego szukałam :) pozwolę sobie dodać zdjęcie! Było pyszne ! Zrobiłam w zielonej papryce i nie było gorzkie na szczęście !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat