Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bruschetta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka
czosnek
pomidor

Przepis i sposób przygotowania na: bruschetta

* Bagietkę kroimy na podłużne plastry grubości około 2cm.
* Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i drobno kroimy.
* Czosnek przekrawamy na pół, jeden drobno siekamy a drugi przeciskamy przez prasę i mieszamy z oliwą.
* Smarujemy bagietkę oliwą wymieszaną z roztartym czosnkiem i oprószamy pieprzem oraz solą.
* Nakładamy na bagietki pomidory, posypujemy posiekaną bazylią.
* Układamy pieczywo na grill i pieczemy bagietkę na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak