aromatyczny śledź solony w oleju

aromatyczny śledź solony w oleju

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • starta gałka muszkatołowa

    1/2 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    2 sztuki
  • olej

    1/2 szklanka
  • sok z jednej cytryny

    1 sztuk
  • liść laurowy

    1 pokruszony
  • owoc jałowca

    1 mielony
  • śledzie

    3 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować sos z drobniutko posiekanego czosnku, oleju i soku z cytryny. Wymoczone śledzie odfiletować. Pokrojoną w plastry cebulę sparzyć wrzątkiem i osączyć na sicie. Układać warstwami śledzie i cebulę, przesypując wymieszanymi przyprawami. Zalać sosem, przykryć, wstawić do lodówki na 2-3 dni. Przed podaniem ułożyć śledzie na półmisku, przybrać świeżą, drobno posiekaną cebulą, paskami papryki i gałązkami pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

elwal

28.07.2010 00:20
Robię podobne .

agata1722

21.07.2010 08:15
jest ok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat