Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniak
1 szt. -
boczek wędzony
5 plastrów -
cebula
1/2 szt. -
marchew
60 g -
soczewica czerwona
100 g -
seler
60 g -
rosół warzywny
1 kostka -
majeranek
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Kurkuma mielona Prymat
-
woda
800 ml -
olej
30 ml
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia VI: Zupa z soczewicy z chipsami z boczku, odc. 6
Kroki postępowania







Jeżeli przygotowując zupę chcemy wydobyć wszystkie aromaty z liścia laurowego warto przed wrzuceniem do garnka skruszyć go w dłoniach.![]()
Komentarze (0)