kotlety łososiowe z twarogiem i groszkiem

kotlety łososiowe z twarogiem i groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dymka

    2 szt.
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • zielony groszek

    1/2 puszki
  • jajka

    3 szt.
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • sok z połowy cytryny

  • olej

  • sól

    do smaku
  • filet z łososia

    40 dag
  • twaróg

    10 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Dymki oczyść, posiekaj razem ze szczypiorkiem. Kukurydzę i groszek osącz z zalewy. Łososia i twaróg zmiel w maszynce. Dodaj dymki, szczypiorek, kukurydzę, groszek, jajka i 6 łyżek bułki tartej. Wymieszaj, skrop sokiem z cytryny, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy uformuj małe, płaskie kotleciki, obtocz je w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż kotlety z obydwu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

06.01.2012 11:39
bardzo fajne

Krystyna32

01.05.2011 10:10
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat