Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem
Sprawdź przepis na pirogi z mięsem:
Ciasto na pierogi:
Mąkę przesiać przez sitko. Do mąki wlać ciepłą wodę, olej oraz dodać sól i powoli mieszać szpatułką. Kiedy składniki się połączą, wyrabiać ciasto rękoma, aż będzie elastyczne i miękkie. Ciasto rozwałkować i wycinać kółka.
Ugotowane kawałki mięsa zmielić przez maszynkę. Przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę na oleju. W misce połączyć mięso z cebulą i doprawić Przyprawą do potraw Kucharek oraz drobno posiekanym szczypiorkiem, dokładnie wymieszać. Formować małe pierożki z farszem. Pierogi krótko gotować w osolonej wodzie.
Słoninę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na suchej patelni, dodać cebulę i wszystko razem wymieszać. Gotowe pierogi posypać słoniną.