Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z pęczaku

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 1 szklanka
masło 1 łyżka
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
seler kawałek
cebula 1 szt
boczek wędzony 100 g
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z pęczaku

pęczak umyć,zalac 3 szklankami wrzątku z masłem i gotowac az wsiaknie woda.wtedy sciagnac naczynie z wody,owinac recznikiem i odstawic na godzinę.warzywa oczyscic,pokroic w cienkie paski (albo zetrzec na tarce) i podsmazyc,dodac troche wody,poddusic i na kociec dodac przecier.odzdielnie stopic boczek pokrojony w kostkę.dodac wszystko do kaszy i wymieszac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.08.2012 08:16
nie robiłam
natii3624 07.05.2012 22:21
pomysłowe :)
[email protected] 14.03.2012 11:02
poezja
owocówka 22.09.2011 07:45
fajne
gosia47-47 11.04.2011 19:42
mniam
gosia47-47 11.04.2011 19:41
mniam
pioge7 07.04.2011 15:22
zgadzam się ze wszystkimi
Ela20 08.01.2011 11:13
świetny pomysł :)
Agnieszka191 17.10.2010 23:35
słyszałam o risotto ale nie jadłam, może czas spr.
mehia 24.09.2010 23:11
ciekawe :)
bogumiła3 21.08.2010 00:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak