Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z sandacza

    200 g
  • ziele angielskie

  • przyprawa do ryb

  • liść laurowy

  • masło klarowane

  • koncentrat pomidorowy

    40 g
  • Kucharek Smak Natury

  • marchew

    1/2 szt.
  • pietruszka

    1/2 szt.
  • seler

    1/2 szt.
  • białe wino

    100 ml
  • chrzan żurawinowy

  • rukola

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
Kroimy rybę na mniejsze kawałki, oprószamy przyprawą do ryb i odkładamy do lodówki na ok. 10 minut.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
Kroimy cebulę w półksiężyce i smażymy na patelni na maśle klarowanym, doprawiamy solą. Po chwili dodajemy pociętego w półksiężyce pora i starta na tarce na dużych oczkach marchewkę, selera i pietruszkę.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
Całość doprawiamy Przyprawą Kucharek Smak Natury, 4 kulkami ziela angielskiego, liściem laurowym.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
Podlewamy białym wytrawnym winem i dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy warzywa około 2 minut i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
Wyjmujemy z lodówki sandacza, kładziemy w naczyniu na warzywach i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 56: Sandacz po kaszubsku  foto
Upieczoną rybę serwujemy z warzywami, chrzanem żurawinowym i rukolą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat