Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z marchewką i cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
natka pietruszki 1/2 pęczka
marchew 60 dkg
seler 1 łodyga
bulion 80 ml
wódka 50 ml
olej 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
tymianek 1 łyżeczka
kminek kilka sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z marchewką i cebulą

Mięso obwiązać bawełnianą nicią.Na rozgrzanym oleju zrumienić je na złoto, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem spod mięsa, wódką, dodać natkę, liście laurowe i tymianek. Oprószyć solą, pieprzem i kminkiem. Piec przez godzinę i 15 minut w temp. 200 stopni. Na 20 minut przed końcem pieczenia dodać marchew, seler i cebule pokrojone w kostkę. Podlać bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.07.2011 19:54
smaczne
accee 21.01.2011 21:26
Bardzo smaczny przepis! Polecam
Iwona51
Iwona51 20.01.2011 14:15
fajne takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak