Czekoladowe Magdalenki

Czekoladowe Magdalenki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    150 g
  • mąka

    150 g
  • cukier puder

    150 g
  • jajka

    5 szt
  • kakao

    3 łyżki
  • masło do wysmarowania foremek

    1 łyżka
  • polewa czekoladowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło otrzeć z cukrem pudrem, dodając kolejno jajka. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, i kakao, przesiać. Dodawać porcjami do masy, cały czas ucierając np.mikserem. Papierowe foremki natłuścić masłem, ułożyć na blasze. Napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Po upieczeniu polać polewą czekoladową lub lukrem. Można udekorować bitą śmietaną.

Piec w temp. 180 stopni
Czas pieczenia 20minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

18.06.2012 17:02
pycha

tomek18

24.04.2012 09:25
super

ZEWA

30.01.2012 12:40
apetyczne

Iwusia

25.06.2011 23:24
super :)

IlonaAlbertos

24.06.2011 23:24
Bardzo apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat