Dziczyzna w sosie jałowcowym

Dziczyzna w sosie jałowcowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieso z dzika

    50 dag
  • włoszczyzna

    50 dag
  • czosnek ząbki

    3
  • liść laurowy

    2
  • ziele angielskie

    2
  • smalec

    2 łyżki
  • estragon

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kawałki mięsa z dzika przesmażamy na rozgrzanym smalcu i wrzucamy do gotującej się wody. Dodajemy włoszczyznę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie oraz estragon i gotujemy ok 2-3h, do miękkości. Sos jałowcowy przygotowujemy wg przepisu \"Sos jałowcowy\". Do takiego sosu w chwili robienia (przed gotowanie sosu) dodajemy kawałki dziczyzny i wspólnie gotujemy 10 minut. Podawać z ziemniaczkami i opieńkami marynowanymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna/Dzastus

20.03.2013 12:46
nigdy nie jadlam dzika i z checia bym sprobowala takiego dania

anemon

03.12.2012 08:26
Dziczyznę jadłam tylko raz w życiu i bardzo mi smakowała, niestety nie mam do niej dostępu, bo w sklepach w mojej okolicy jej nie ma, a i myśliwego na horyzoncie nie widać.

Sroczka

11.02.2012 11:57
pysznie się zapowiada

Brigitte

21.11.2011 12:50
Uwielbiam dziczyznę - ojczym jest myśliwym :) Gratuluję gustu :)

treonina

16.07.2011 09:18
nigdy nie jadłam dziczyzny, chętnie bym spróbowała - wygląda znakomicie!

Izabela/bella81

15.04.2011 07:47
z chęcią bym spróbowała

Ania67

31.03.2011 21:45
Miałam kiedyś okazję spróbować- całkiem całkiem:)

aguus

31.01.2011 13:48
ciekawy pomysł, a dziczyzna prezentuje się znakomicie

agnieszka214

30.01.2011 06:19
fajne

krzyniu1984

27.01.2011 17:45
rewelacja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat