Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza gryczana
1 szklanka -
włoszczyzna
-
ogórki kwaszone
-
boczek wędzony
plastry -
rosół wołowy
-
cebula
-
szynka wieprzowa
1 kg -
ziele angielskie
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
grzyby suszone
20 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Musztarda sarepska Prymat
-
olej
-
masło
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia IV, odc. 20: Zrazy z szynki w boczku z sosem grzybowym i kaszą gryczaną
Kroki postępowania




Tak przygotowane zrazy podajemy z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi.
W tym przepisie wyjątkowo należy dopuścić do tego, aby warzywa się lekko rozgotowały. Dzięki temu powstanie idealny sos do zrazów.![]()
Komentarze (0)