Gryczane kaszotto z grzybami leśnymi i fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dowolne grzyby

    500 g
  • cebula biała

    2 szt
  • fasolka szparagowa zielona

    200 g
  • kasza gryczana

    200 g
  • Bulion grzybowy

    200 ml
  • białe wino

    200 ml
  • masło 82%

    2 łyżki
  • Tymianek suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • pieprz Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gryczane kaszotto z grzybami leśnymi i fasolką  foto
Fasolkę umyć, odkroić końce i ugotować w osolonej wodzie al dente. Cebule obrać, posiekać w pióra, grzybki umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Na maśle zeszklić cebulę, dodać grzyby, ziele angielskie, liść laurowy i dusić na wolnym ogniu ok.5 minut. Następnie dodać wino i dusić przez kolejne 3 minuty.
Krok 2 - Gryczane kaszotto z grzybami leśnymi i fasolką  foto
Po tym czasie dołożyć resztę składników: surową kaszę, bulion, fasolkę i całość gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut.
Krok 3 - Gryczane kaszotto z grzybami leśnymi i fasolką  foto
Pod koniec dodać tymianek, sól i pieprz do smaku. Przełożyć do głębokiego talerza i podawać na ciepło posypane żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 06.09.2016 13:05
podoba mi się :)
kasia.s 06.09.2016 12:28
Ślicznie podane :)
Renataj 06.09.2016 11:58
Miało być PYCHOTTO:)
Renataj 06.09.2016 11:57
To nie kaszotto a PYCHTTO:)
Futka 06.09.2016 11:55
Świetna, pożywna i bardzo smakowita propozycja :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat