Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
buraki
1 kg -
woda
1,5 l -
mięso z kością
20 dag (np. szponder) -
włoszczyzna
1 pęczek -
grzyby suszone
50 g -
śliwki suszone
100 g -
maliny mrożone
200 g -
cebula czerwona
1 szt. -
cukier
3 łyżki -
Liść laurowy suszony Prymat
-
Czosnek suszony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
koncentrat barszczu czerwonego
100 ml (opcjonalnie) -
majeranek
Przepis i sposób przygotowania Barszcz czerwony z suszoną śliwką i malinami.*.
Kroki postępowania





Przy przygotowaniu barszczu wigilijnego można zastąpić szponder kostką rosołową grzybową lub warzywną.![]()
Komentarze (8)