Drobiowe paluchy

Drobiowe paluchy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko wędzone

    2 sztuki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • pomidor

    3 sztuki
  • ser żółty

    25 dag
  • jajka

    4 sztuki
  • pieczarki

    5 sztuk
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • płatki kukurydziane

    do smaku
  • bułka

    1 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka obieramy z kości a następnie mięsko przepuszczamy razem z bułką przez maszynkę. Do powstałej masy dodajemy 2 jajka i przyprawy - mieszamy. Cebulę pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki pokroić w plasterki. Razem wymieszać farsz. Przygotować panierkę w jednej miseczce bułkę tartą w drugiej płatki kukurydziane a w trzeciej rozkłócone 2 jajka. Z mięsa robimy placuszka w srodek dodajemy farsz i i rolujemy na paluchy. Obtaczamy w jaku a następnie w płatkach kukurydzianych i bułce tartej smażymy aż się zarumieni. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Elżbieta17

05.01.2013 21:04
podoba mi się taki pomysł na obiad:)

RenataZ-et

27.12.2012 22:11
świetne

IlonaAlbertos

02.07.2010 00:19
Na pewno wypróbuje, przepis zachęca :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat