Pierogi z młodej wołowiny

Pierogi z młodej wołowiny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle wołowe

    50 dag
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyzka
  • wędzony boczek

    10 dag
  • ryż

    15 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • margaryna

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sznycle rozbić tłuczkiem do mięsa. Ryż ugotować na półmiękko. Boczek pokrajać w drobną kostkę i wymieszać z ryżem, jajkiem, posiekaną drobno zieloną pietruszką, vegetą, pieprzem i solą -usmażyć na margarynie. tak przygotowanym nadzieniem smarować sznycle, składać na pół, przymocowując brzegi wykałaczką. Obtoczyć mące i smażyć na gorącym oleju. Gdy mięso zmięknie, zalać je śmietaną. Podawać z jarzynami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

30.12.2012 16:44
ciekawe nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat