Fasola z pomidorami

Fasola z pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    40 dag
  • marchew

    1 szt
  • seler

    0,5 szt
  • por

    0,5 szt
  • sól

  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • pomidory

    6 szt
  • żółty ser

    10 dag
  • natka pietruszki

  • koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę opłukać, zalać zimną wodą, pozostawić na noc, nie odlewać wody, dodać oczyszczone warzywa, posolić, gotować do czasu jak fasola będzie prawie miękka, osączyć. Żaroodporne naczynie natłuścić oliwą, układać w nim warstwy fasoli i pomidorów pokrojonych w plastry, na wierzchu położyć warstwę pomidorów i plasterki sera żółtego, skropić oliwą. Wstawić na 30 minut do piekarnika o temp. 200 stopni, przed podaniem posypać pokrojoną zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

08.01.2013 17:46
smaczny taki obiadek

Marzena34

18.02.2011 09:11
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat