dorsz smażony z migdałami

dorsz smażony z migdałami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    6 SZT
  • sok z cytryny

    DO SMAKU
  • sól

    DO SMAKU
  • pieprz

    DO SMAKU
  • białe wino

    1,5 kieliszka
  • migdały

    1/2 SZKLANKI
  • mąka

    DO SMAKU
  • masło

    12 dag
  • zielenina

    1 lyżka
  • plasterki cytryny

    DO SMAKU
  • olej

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kropimy sokiem z cytryny i odstawiamy w chłodne miejsce. Mąkę mieszamy z solą i pieprzem obtaczamy w niej filety i smażymy na oleju. Gdy będą gotowe moczymy je w winie. W rondlu rozgrzewamy masło dodajemy migdały i rumienimy na złocisty kolor. Filety polewamy masłem z migdałami i przybieramy cytryną. Smakują wyśmienicie z frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

23.09.2010 16:49
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat