Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5

5.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec cielęcy 200 g
mąka 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
zielona fasolka szparagowa 250 g (blanszowana)
masło 2 łyżki
ziemniaki 4 średnie sztuki
wywar cielęcy 1/2 litra
białe wino 70 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej
oliwki zielone Smak
Papryka słodka mielona Prymat
estragon
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w dużą kostkę, czosnek w plasterki. Pokrojone składniki smażyć w garnku z odrobiną oleju. Po kilku minutach do garnka wrzucić pokrojoną w kostkę cielęcinę. Wymieszać. Smażyć przez kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić słodką papryką, solą i pieprzem. Zagęścić kilkoma łyżeczkami mąki. Wymieszać. Po chwili dolać białe wino i wywar cielęcy. Gotować około pół godziny. Przyprawić estragonem i dodać odcedzone z zalewy oliwki.
Krok 1 - Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5 foto
2
Ziemniaki pokroić w małą kostkę, smażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Po kilku minutach dodać odrobinę masła i zioła prowansalskie, wymieszać. Zblanszowaną fasolkę szparagową pokroić w dużą kostkę i wrzucić na patelnię. Smażyć około 10–12 minut.
Krok 2 - Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5 foto
3
Na talerz wyłożyć usmażone ziemniaki z fasolką szparagową oraz cielęcinę.
Krok 3 - Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 22:54
ja poproszę takie pysznosci!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak