odc. 5 Doradca Smaku

Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec cielęcy

    200 g
  • mąka

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • zielona fasolka szparagowa

    250 g (blanszowana)
  • masło

    2 łyżki
  • ziemniaki

    4 średnie sztuki
  • wywar cielęcy

    1/2 litra
  • białe wino

    70 ml
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • olej

  • oliwki zielone Smak

  • papryka słodka mielona

  • estragon

  • zioła prowansalskie

  • sól morska

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5 foto
Cebulę pokroić w dużą kostkę, czosnek w plasterki. Pokrojone składniki smażyć w garnku z odrobiną oleju. Po kilku minutach do garnka wrzucić pokrojoną w kostkę cielęcinę. Wymieszać. Smażyć przez kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić słodką papryką, solą i pieprzem. Zagęścić kilkoma łyżeczkami mąki. Wymieszać. Po chwili dolać białe wino i wywar cielęcy. Gotować około pół godziny. Przyprawić estragonem i dodać odcedzone z zalewy oliwki.
Krok 2 - Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5 foto
Ziemniaki pokroić w małą kostkę, smażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Po kilku minutach dodać odrobinę masła i zioła prowansalskie, wymieszać. Zblanszowaną fasolkę szparagową pokroić w dużą kostkę i wrzucić na patelnię. Smażyć około 10–12 minut.
Krok 3 - Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5 foto
Na talerz wyłożyć usmażone ziemniaki z fasolką szparagową oraz cielęcinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AsiaaK 13.09.2017 22:54
ja poproszę takie pysznosci!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat