Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5

5.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec cielęcy
200 g
mąka
3 łyżki
czosnek
2 ząbki
cebula
1 sztuka
zielona fasolka szparagowa
250 g (blanszowana)
masło
2 łyżki
ziemniaki
4 średnie sztuki
wywar cielęcy
1/2 litra
białe wino
70 ml
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
olej
oliwki zielone Smak
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
estragon
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w dużą kostkę, czosnek w plasterki. Pokrojone składniki smażyć w garnku z odrobiną oleju. Po kilku minutach do garnka wrzucić pokrojoną w kostkę cielęcinę. Wymieszać. Smażyć przez kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić słodką papryką, solą i pieprzem. Zagęścić kilkoma łyżeczkami mąki. Wymieszać. Po chwili dolać białe wino i wywar cielęcy. Gotować około pół godziny. Przyprawić estragonem i dodać odcedzone z zalewy oliwki.
Krok 1 - Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5 foto
2
Ziemniaki pokroić w małą kostkę, smażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Po kilku minutach dodać odrobinę masła i zioła prowansalskie, wymieszać. Zblanszowaną fasolkę szparagową pokroić w dużą kostkę i wrzucić na patelnię. Smażyć około 10–12 minut.
Krok 2 - Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5 foto
3
Na talerz wyłożyć usmażone ziemniaki z fasolką szparagową oraz cielęcinę.
Krok 3 - Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 22:54
ja poproszę takie pysznosci!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak