Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udziec cielęcy
200 g -
mąka
3 łyżki -
czosnek
2 ząbki -
cebula
1 sztuka -
zielona fasolka szparagowa
250 g (blanszowana) -
masło
2 łyżki -
ziemniaki
4 średnie sztuki -
wywar cielęcy
1/2 litra -
białe wino
70 ml -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
olej
-
oliwki zielone Smak
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
estragon
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5
Kroki postępowania



Komentarze (1)