cielęce zraziki

cielęce zraziki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    1 kg
  • mąka

    3 LYZKI
  • sól

    DO SMAKU
  • śmietana

    1 SZKLANKA
  • natka pietruszki

    DO SMAKU
  • oliwa

    1 LYZKA
  • masło

    1 LYZKA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy formując 6 plastrów rozbijając je delikatnie zwilżoną wodą nadając odpowiedni kształt. Mięso solimy opruszamy mąką i smażymy. Gotowe wkładamy do rondla i zalewamy śmietaną i gotujemy ok 5min.Podajemy najlepiej z makaronem i zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat