Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

półkruchy przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 1,5 szkl.
żółtko jajek 2 szt.
margaryna 1/2 kost.
cukier 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy
śmietana gęsta 1 łyżka
białko 2 szt.
cukier puder 3 łyżki
Nadzienie: 3/4 kg.
śliwki 3/4 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: półkruchy przekładaniec

oddzielić białka od żółtek,mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać roztopiony tłuszcz oraz pozostałe składniki ciasta zagnieść,podzielić ciasto na 2 części i połową wyłożyć natłuszczoną tortownicę a resztę zawinąć i włożyć do zamrażalnika,śliwki przekrawać na pół,usunąć pestki i układać przecięciem do góry na cieście na owoce wylać ubite białka z cukrem pudrem,na wierzch zetrzeć na tarce zamrożone ciasto i piec w temp.190st.aż ciasto się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.03.2013 07:44
brzmi smacznie
Motorek 22.09.2012 09:06
pycha
Wafelek2601 14.03.2012 15:40
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak