Marchewka w kolendrze

Marchewka w kolendrze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1/2 kg
  • suszone morele

    200 gram
  • woda letnia

    250 ml
  • cukier

    2 łyżki
  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sok jabłkowy

    60 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną marchewkę pokroić wzdłuż.

Smażyć 12-15 minut i potem trzymać w cieple.

W międzyczasie, morele gotować w małym rondlu 5 minut. Przełożyć malaksera i zmiksować.

Dodać cukier. Mąkę kukurydzianą rozpuścić w soku z cytryny, dodać do wywaru moreli i gotować do zgęstnienia.

Całość wymieszać, wmieszac sok jabłkowy i podgrzać, ale nie gotować.

Następnie polać marchewkę i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

07.10.2011 08:30
super

jasiek

06.07.2011 22:24
zdrowe

IlonaAlbertos

17.05.2011 13:58
Nie widzę kolendry.

gosia561

11.04.2011 13:57
a gdzie kolendra?

Marta98

29.12.2010 16:24
super

ewelinapac

01.12.2010 07:13
ja też nie zabardzo za marchewką , ale wypróbuje

IZABELA29

20.08.2010 08:36
wartościowy przepis warto wypróbowac szczególnie podac dzieciom ,które nie lubia marchekwi

noculos

26.07.2010 12:20
Ciekawy sposób na podanie marchewki, warty wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat