Łososiowa rolada

Łososiowa rolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    8-10 plasterków
  • mleko

    200 ml
  • mąka pszenna

    6 dag
  • jajka

    3 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • twarożek

    20 dag
  • posiekana zielenina

    3 łyżki
  • chrzan

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • kwaśna śmietana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stopić, po przestudzeniu połączyć z mlekiem, jajkami, mąką, masłem i doprawić do smaku miksując ciasto. Z ciasta usmażyć cztery naleśniki. Twaróg wymieszać z zieleniną, sokiem z cytryny, śmietaną i chrzanem. Doprawić do smaku. Naleśniki smarować masą twarogową, kłaść na każdy 2 plasterki łososia i zawijać w rulon. Podawać po schłodzeniu w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

25.06.2013 23:41
Bardzo dobra

IKrakowianka

18.08.2012 08:18
Ciekawy pomysł

Betka

29.05.2012 00:34
fajna;)

pioge7

27.03.2011 11:03
wyborne :)

Allice

01.01.2011 12:20
pyszne, wykwintne danie

marta0906

08.10.2010 19:41
smaczne

Iwusia

18.09.2010 13:45
zjadłaby taką roladkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat