Salatka z kapusty wloskiej i cieleciny

Salatka z kapusty wloskiej i cieleciny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 sztuka
  • cielęcina

    30 dag
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • majonez

    1 słoiczek
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • czonek

    2 ząbki
  • koperek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste szatkujemy , gotujemy w osolonej wodzie 10 minut , odcedzamy , studzimy . Groszek odsaczamy z zalewy . Cielecine kroimy w kostke . Majonez łączymy z 2 zabkami czosnku przecisnietego przez praske sokiem z cytryny. Skladniki mieszamy z sosem majonezowym i doprawiamy sola i pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dariusz8

20.02.2013 17:20
FAJNA SAŁATKA.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat