Mięsno boczkowe smarowanie

Mięsno boczkowe smarowanie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane mięso wieprzowe

    15 dag
  • ugotowane mięso z drobiu

    15 dag
  • ew. ulubione zioła

    50 dag
  • słonina

    20 dag
  • wołowina gotowana

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso drobiowe i wołowina może być z rosołu.
Mięso wieprzowe możemy użyć to, które pozostało z gotowania zupy.
Skręcamy całość razem w maszynce do mięsa.
Boczek surowy i słoninę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa i wysmażamy go na patelni lub w woku.
Dodajemy do niego czosnek od 1 - 2 ząbków - w zależności od tego, czy lubimy dodatek czosnku, czy wręcz go nie znosimy.
Cały czas mieszając wytapiamy boczek, nie dopuszczając by się mocno przesmażył.
Gdy mamy już gotowy tłuszcz i drobiny wysmażonego boczku dodajemy do niego zmielone mięsa i doprowadzamy do tego by wszystko się podsmażyło, ale nie zbrązowiło.
Wyłączamy palnik i ciągle mieszamy do przestudzenia.
Gdy przestygnie przekładamy do słoiczków lub naczyń kamionkowych.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiakova

02.06.2012 10:29
bardzo fajne smarowidło

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat