Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz duszony w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sandacz 1 kg
masło 3 łyżki
cytryna 1 szt
wino półwytrawne białe 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz duszony w białym winie

Rybę oczyścić, zdjąć skórę i pokroić rybę na kawałki.
Następnie przełożyć rybę do rondla i zalać ją winem.
Dodać jeszcze cytrynę pokrojoną na kawałki oraz masło.
Trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak