Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Danie główne
-
antrykot wołowy
2 steki (1 cm grubości) -
masło
50 g -
rzodkiewka
3-4 sztuki -
sałata masłowa
kilka listków -
olej rzepakowy
Purée z ciecierzycy
-
ciecierzyca
200 g -
cytryna
1/2 -
serek mascarpone
1 łyżka
Sałatka z ciecierzycy
-
ciecierzyca
200 g -
natka pietruszki
1 pęczek
Do smaku
-
Tymianek suszony Prymat
-
Rozmaryn suszony Prymat
-
przyprawa do potraw
z fasoli -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku V: Stek z antrykotu z ciecierzycą, odc. 3
Kroki postępowania






Opcjonalnie można użyć oleju arachidowo-rzepakowego![]()
Komentarze (1)