Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 3. Pieczone pstrągi z pieczarkami i pomidorami koktajlowymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt. (wypatroszone, oczyszczone)
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 3 łyżki
masło 4 łyżki
czosnek 3 ząbki (plastry)
natka pietruszki 1 pęczek
pieczarki 12 szt. (obrane, małe)
pomidorki koktajlowe 8 szt.
olej rzepakowy 1/2 szklanki
cytryna 1 szt. (pokrojona)
krem chrzanowy Smak 1 słoik
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Pieprz czarny mielony Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 3. Pieczone pstrągi z pieczarkami i pomidorami koktajlowymi

Kroki postępowania

1
Pstrągi osuszyć papierowym ręcznikiem i oprószyć przyprawą do ryb. Każdą rybę nadziać masłem, czosnkiem i gałązkami natki pietruszki.
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 3. Pieczone pstrągi z pieczarkami i pomidorami koktajlowymi foto
2
Pieczarki pokroić w ćwiartki i podsmażyć na złoty kolor, doprawiając do smaku (pieprzem i solą). Pomidorki koktajlowe przekroić na pół.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 3. Pieczone pstrągi z pieczarkami i pomidorami koktajlowymi foto
3
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć pstrągi, posypać pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi. Całość oprószyć solą morską i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową i piec około 30 minut w temperaturze 180°C.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 3. Pieczone pstrągi z pieczarkami i pomidorami koktajlowymi foto
4
Tak przygotowane pstrągi podawać z cząstkami cytryny i kremem chrzanowym. Smacznego!
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 3. Pieczone pstrągi z pieczarkami i pomidorami koktajlowymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak