Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z ajerkoniakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt.
mąka 8 łyżek
cukier 8 łyżek
proszek do pieczenia
kakao 3 łyżki
śmietana 30% 1/2 litr
ajerkoniak 1 szkl.
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z ajerkoniakiem

upiec 2 ciemne biszkopty.śmietanę ubić,dodając cukier,ajerkoniak i rozpuszczoną żelatynę.krem wyłożyć na ciasto i przykryć drugim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 14.04.2011 13:56
lubię takie smakołyki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak