Nadziewana papryka

Nadziewana papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwonych papryk

    8
  • mielonego mięsa wieprzowego

    500 g
  • pieczarki

    4
  • kostki rosołowe

    2
  • Kucharek, sól i pieprz

    Do smaku
  • ryż

    2 (w torebkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy jak pisze na opakowaniu. Pieczarki myjemy i trzemy na grubych oczkach. Następnie ugotowany ryż, mięso i pieczarki mieszamy i przyprawiamy według uznania. Potem papryki umyć, odciąć końcówkę z ogonkiem i wydrążyć środek. Faszerujemy papryki gotowym farszem. Wkładamy do garnka. Z kostek robimy rosołek i zalewamy papryczki. Gotujemy na malutkim ogniu do miekkosci.

Do papryczek mozemy zrobic pomidorowy sos.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat