Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 0,5 kg.
jaja 4 szt
margaryna 1/2 kost.
cukier 3/4 szkl.
mąka 2 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
płatki migdałowe 15 dkg
mleko 1/5 szkl.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z nadzieniem

porzeczki oczyścić i umyć,margarynę utrzeć z cukrem,dodać jajka mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz migdałami i połączyć z masą jajeczną,dodać mleko i wymieszać na gładką masę,połowę ciasta wylać do tortownicy wysypać porzeczki i przykryć pozostałym ciastem,piec w temp.180st.ok.50min.wyjąć z formy wystudzić i posypać cukrem pudrem,udekorować porzeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 19.10.2013 15:18
lubimy ciasta z owocami :)
Grazyna0211 23.04.2011 15:38
pyszne ciasto z porzeczkami!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak