Przepis i sposób przygotowania na: Piernik świąteczny
Wystudzony placek przekroić na kilka części, przełożyć je powidłami śliwkowymi.
Oblać polewą czekoladową, posypać orzechami.
mąka | 3 szklanki |
maślanka | 2 szklanki |
olej roślinny | 1/2 szklanki |
dżem | 2 łyżki |
cukier | 1 szklanka |
jaja | 4 sztuki |
kakao | 2 łyżki |
cukier wanilinowy | 1 sztuka |
polewa czekoladowa | 1 sztuka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 sztuka |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: