Wątróbka z warzywami

Wątróbka z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,5 l
  • masło

    1 łyżka
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • śmietana 18-procentowa

    0,5 szkl
  • pieczarki

    30 dag
  • pieprz

    do smaku
  • curry

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • liść laurowy

    do smaku
  • natka pietruszki

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
  • oliwa

    20 dag
  • wątróbka drobiowa

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wątróbkę moczymy w mleku, płuczemy, osączamy, Marchewkę, pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w cienkie słupki, ogórki również kroimy w słupki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki, cebulę w półplasterki.
2. Wątróbkę obtaczamy w mące i krótko obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Wyjmujemy z patelni (najlepiej przekładać do garnka), a na patelnię wrzucamy warzywa, dusimy, aż będą półtwarde.
3. Na drugiej patelni smażymy pieczarki na maśle (nie solimy). Wszystko wrzucamy do jednego garnka (wątróbkę, warzywa i pieczarki). Z kostki robimy bulion, podlewamy nim warzywa z wątróbką i dusimy około 15-20 minut i wlewamy śmietanę. Podajemy z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

09.09.2011 00:23
pyszności

jasiek

31.08.2011 15:02
apetyczne

iwona332

31.10.2010 00:10
super

iwona332

31.10.2010 00:09
super

iwona332

31.10.2010 00:09
super

Klaudia007

03.09.2010 13:49
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat