Przepis i sposób przygotowania na: ciasto balowe
białka ubijć na pianę dodając cukier.Żółtka ubijć z proszkiem do pieczenia i dodając ocet.Białka delikatnie wymieszać z żółtkami i mąką.Upiec w 180 stopniach ,około 20 minut.
W szklance mleka rozpuścic kostkę margaryny lub masła ,mieszjąc cały czas na wolnym ogniu(jest to bardzo ważne ,mleko zrobi się żółte).Dodać budyń rozpuszczony w pół szklance mleka(jesli jest bez cukru dodać 2 łyżki).Cały czas mieszać aż zacznie gęstnieć.Masa powinna być pół płynna.Taką gorącą masę wylać na biszkopt.Ułożyć herbatniki.Mleko skondensowane gotować w puszce 3 godiny i wylać na herbatniki.Ułożyć na masie krakersy.Śmietane ubijć z łyżką cukru.Posypać tartą gorzką czekoladą.