Chrupiące pałeczki z kurczaka

Chrupiące pałeczki z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    8 sztuk
  • płatki kukurydziane

    1,5 szklanki
  • olej

    2 łyżki
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyj i osusz, natrzyj solą. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, blachę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj połową oleju. Płatki kukurydziane pokrusz w dłoniach i wymieszaj z ostrą papryką. Mięso skrop pozostałym olejem i obtocz w panierce. Ułóż na blasze, przykryj kawałkiem papieru, piecz przez godzinę. 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij papier.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

14.02.2012 09:06
dobre

Wacław

09.09.2011 09:52
fajny i smaczny przepis !

Wacław

09.09.2011 09:51
fajny i smaczny przepis !

misia53

23.06.2011 12:14
też tak robię....

bami

22.01.2011 18:35
pyszności! :)

Iwona51

18.12.2010 19:00
bardzo dobre

RenataZ-et

17.12.2010 12:42
Baaardzo chrupiące :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat