Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane pory

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 2 szt
jaja 1 szt
żółty ser starty 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
gotowana szynka 2 plastry
masło 3 łyżki
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane pory

Por obrać, umyć i włożyć do gorącej wody, dodać łyżkę masła, szczyptę soli i cukru, gotować około 15 minut, potem wyciągnąć warzywo i schłodzić. Bułkę tartą wymieszać z serem. Jajko roztrzepać. Pory zawinąć w plastry szynki, spiąć wykałaczkami, panierować w jajku i bułce z serem. Na patelnie rozgrzać 2 łyżki masła i usmażyć por.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 12.01.2011 08:11
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak