Super szybki tort

Super szybki tort

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło roślinne

    25 dag
  • żółtka

    5 szt
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • galaretka pomarańczowa

    1 opak
  • Biszkopty

    2 paczki
  • galaretka cytrynowa

    1 szt.
  • jabłka

    1 niezbyt soczyste
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Masło, żółtka i cukry utrzeć na jednolitą masę, połączyć z jabłkami, wymieszać.
Galaretkę rozpuścić w ćwierć szklanki wrzącej wody, po ostudzeniu dodać do masy jabłkowej, wymieszać.
Dno formy wyłożyć herbatnikami, na herbatniki wyłożyć masę jabłeczną, rozsypać rodzynki - wstawić do lodówki na 3 - 5 godzin.
Schłodzone ciasto polać tężejącą pomarańczowa galaretką przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

10.12.2011 16:19
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat