Soczewica zapiekana z pieczarkami

Soczewica zapiekana z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica zielona

    3 torebki
  • cebula

    2 st
  • pieczarki

    1/2 kilogram
  • żółty ser

    20 dkg
  • masło

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować soczewicę, pokroić cebulę w talarki, zeszklić na oleju, podsmażyć z cebuulą pieczarki. Wymieszać warzywa z soczewicą ugotowaną , doprawić solą i pieprzem, wrzucić do naczynia do zapiekania. posypać startym serem żółtym. Piec aż ser się stopi w 200 temp. piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pigila

03.05.2011 22:00
super

pigila

03.05.2011 21:59
super

Kate131

18.06.2010 07:34
PYSZNOŚCI

meredith

26.05.2010 21:17
Sorry pomyliłam przepisy - jestem tu nowa, tez mam potrawe z soczewicą i tak wlasnie przeskakując ze strony na stronę źle wpisalam. A nie wiem jak się tutaj usuwa komentarz...?

banditka

26.05.2010 21:08
O juz sie ktoś wypowiedzial - meredith ja gotuje takwlasnie z 50 minut az bedzie miekka.

meredith

26.05.2010 21:06
Soczewicę gotuję około 45-50 minut, wybaczcie ze nie napisalam :)

Kate131

26.05.2010 16:09
ty pyza taka madra jestes a nie wiesz?

SmacznaPyza

26.05.2010 09:19
ile czasu gotować soczewicę?

IZABELA29

22.05.2010 15:59
za soczewica mnie intryguje chyba sie skusze i w końcu zrobię coś z niej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat